Opbrengst zonnepanelen calculator

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

16 MAART 2023

563 VIEWS

Denk je erover om zonnepanelen te laten plaatsen? Dan is het verstandig om eerst de opbrengst van zonnepanelen te berekenen. Hiermee kun je bepalen hoeveel vermogen en hoeveel panelen je nodig hebt voor jouw situatie. De opbrengst is de hoeveelheid energie die ze kunnen produceren uit zonlicht. Dit is natuurlijk een belangrijk gegeven als je wil weten wat je kan besparen op je energierekening en hoe snel je je investering kan terugverdienen.

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Hoeveel energie zonnepanelen opwekken, hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van de zonnepanelen, de oriƫntatie van het dak, het type zonnepaneel en de hellingshoek van de panelen. Ook het aantal panelen is belangrijk (niet te veel, niet te weinig). Het is sterk aanbevolen om de opbrengst van zonnepanelen nauwkeurig te laten berekenen door een specialist. Zo krijg je een goed idee van wat je kan verwachten en kan je je investering goed plannen.

Opbrengst zonnepanelen kwh

Om je toch al een idee te geven. Gemiddeld genomen kan je met een set zonnepanelen van 10 panelen al snel zo'n 2500 kWh per jaar opwekken. Dit staat gelijk aan ongeveer de helft van het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van een gezin. Met een groter aantal zonnepanelen kan je uiteraard nog meer energie opwekken.

Zonnepanelen premie 2023

Overweeg je zonnepanelen? Vergeet dan zeker ook de zonnepanelen premie niet. Deze premie is beschikbaar voor particuliere woningen in het Vlaams Gewest en is gebaseerd op het aantal kilowattuur (kWh) dat je zonnepanelen kunnen produceren. In 2023 bedraagt deze premie nog maximaal 750 euro.

Laat nu de opbrengst van zonnepanelen NU berekenen

Heb je nog geen zonnepanelen en zou je graag weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt en wat deze jou jaarlijks zouden opbrengen? Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in.

Wij komen graag langs om je dak te bekijken (oriƫntatie, dakhelling, oppervlakte, eventuele obstakels, type dakbedekking, ...) en maken de berekening voor jou. Deze afspraak is volledig gratis en zonder enige aankoopverplichting!

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.