Hoe bereken je de opbrengst van jouw zonnepanelen?

12 MAART 2023

815 VIEWS

Heb jij al zonnepanelen en benieuwd naar je opbrengst? Om deze opbrengst per dag te berekenen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Hier zijn de stappen die je kan volgen om een ruwe schatting te maken van jouw dagelijkse zonnepanelen opbrengst:

1. Bepaal het vermogen van je zonnepanelen

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt (W). Dit staat meestal vermeld op de achterkant van het paneel of in de technische specificaties. Vermenigvuldig het vermogen van één paneel met het totaal aantal panelen om het totale vermogen van het systeem te berekenen.

2. Bereken de gemiddelde dagelijkse zonuren

De hoeveelheid zon die op je panelen valt, is afhankelijk van de locatie en het seizoen. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar die deze informatie kunnen geven. Een handige maatstaf zijn de "zonuren", wat aangeeft hoeveel uur per dag de zon even sterk schijnt als op het middaguur.

3. Vermenigvuldig het totale vermogen met de gemiddelde dagelijkse zonnestraling

Vermenigvuldig het totale vermogen van je zonnepanelen met het aantal uren met volle zon per dag. Dit geeft de totale dagelijkse opbrengst van je zonnepanelen in kilowattuur (kWh).

Het is belangrijk om te weten dat deze berekening slechts een schatting geeft van je dagelijkse zonnepanelen opbrengst. De werkelijke opbrengst kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de oriëntatie en hellingshoek van de panelen, de efficiëntie van de panelen, het weer en eventuele schaduw op de panelen.

Heb je nog geen zonnepanelen? Laat nu de opbrengst berekenen

Als je nog geen zonnepanelen hebt en je bent benieuwd naar hoeveel panelen je nodig hebt en wat de jaarlijkse opbrengst zou zijn, dan hoef je niet te aarzelen. Vul het onderstaande formulier in en wij komen graag langs om je dak te inspecteren. We zullen naar de oriëntatie, dakhelling, oppervlakte, eventuele obstakels, type dakbedekking en verbruik kijken om vervolgens de berekening voor je te maken. Het beste van alles is dat deze afspraak volledig gratis is en zonder enige aankoopverplichting.

Je gegevens worden steeds vertrouwelijk behandeld. Lees meer in ons privacybeleid.